torstai 12. helmikuuta 2015

Kutsujen suunnittelua


Olen ihastellut muiden blogeissa ihania hääkutsuja. Monet ovat hyödyntäneet graafikon tai valokuvaajan ammattitaitoa. Halusin suunnitella kutsut itse (lähinnä budjettisyistä), vaikkakin messuilla näin taas tukuittain ihania valmiiksi tehtyjä kutsuja, jotka houkuttelivat :P

Kutsut olisivat kuitenkin näin toteutettuina maksaneet enemmän kuin olimme ajatelleet niihin sijoittaa, Toisaalta sulhanen totesi, että saa niihin askartelutarvikkeisiinkin kulumaan vaikka kuinka suuren summan rahaa. Tulkitsin tämän niin, ettei tuo toinen vaihtoehtokaan ole siis aivan poissuljettu ;) 


Kraft and Lace Wedding Invitation: Rustic and Whimsical Water Color Barn on Etsy, $2.00         Hey, I found this really awesome Etsy listing at http://www.etsy.com/es/listing/127809164/save-the-date-wedding-invitation


Ihailin varsinkin kutsuja joissa oli kaunis kihla/muu valokuva hääparista. Sulhanen ei kuitenkaan liiemmin innostunut poseeraamisesta kameran edessä. Katselimme eräänä päivänä vanhoja valokuva-albumeita ja saimme idean kutsukortteihin. Save the Date - kutsuja emme lähettäneet, sillä sana häistämme levisi tehokkaasti ihmisten välillä, eikä kutsujen lähettäminen siksi tuntunut enää tarpeelliselta. 

Ensin ajattelin leikkaavani ja liimaavani kaikki kutsut askartelukartongista. 70+ kutsun askartelu ei olisi ollut vielä ylitsepääsemätön urakka. Suuntasin Sinelliin materiaalien toivossa. Löysin muutaman kivan kuvioidun kartongin, mutta tottakai ne olivat olleet kivoja myös muiden mielestä. Sain valitsemiani kartonkeja vain yhdet kappaleet. Skannasin asettelut koneelle ja pyysin sulhasta printtaamaan työpaikkansa astetta paremmalla printterillä esimerkkikutsun. Tämän oli tarkoitus toimia prototyyppinä. Tarkoitukseni oli suunnata vielä myöhemmin Sinelliin uusien erien saavuttua. Yllätyksekseni kutsusta tuli näin printattuna hyvän näköinen. Luovuin siis askarteluideasta - tai ainakin osittain... :)

Tässä ne sitten ovat.... kutsujemme protot 



Muutama päivä sitten ryhdyin etsimään tahoa, jolta kutsut saisi printattua kauniisti vahvalle paperille. Tilasin kokeiluerän Vistaprintiltä. Nyt odotellaan tuloksia. Asettelut eivät vielä ole ihan kohdillaan ja fonttejakin voisi muokata. Fontteja löysi aika kivasti googlaamalla ja asentamiseenkin sai samaa kautta ohjeet. Kun muutaman oli asentanut, sujui homma jo ihan rutiinilla.

 Kutsut alkavat siis jo muotoutua. Ajattelin hieman askarrellakin, riippuen siitä millaisena koe-erä ilmestyy :) 

Ajattelin että noihin voisi lisätä esim. jtn kaunista nauhaa, pitsiä tms. Tai sitten tehdä jtn speciaalia kirjekuorille. Sinellissä oli esimerkiksi ihania leimasimia, joilla saisi helposti kuoret tuunattua. Lisäksi Vistaprintiltä saisi tarroja omasta kuvasta. Yksi ajatus olisi, että käyttäisi noita aiemmin suunnittelemiani monogrammeja kuorien sulkutarrana. hmmm.... tätä mahdollisuuksien määrää täytyy pohtia :)

Olisi myös kiva löytää joku suunnittelija tms. tietäjä, joka saisi nuo asettelut millilleen kohdilleen ja fontit kivoiksi. Siinä säästyisivät omat hermot :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti