lauantai 8. marraskuuta 2014

Hääruoka

hääkuva-salaatti-hääruoka.jpg (482×720)
Luulimme ensin, että saamme cateringin juhlapaikastamme. Paikan vaihduttua alkoikin sitten pitopalvelun hakeminen. Lähipiirissämme oli tiedossa muutama tekijä, mutta googlailin myös muita vaihtoehtoja. Jälleen vietin paljon aikaa lukien keskustelulankoja selvitellen, mitä palveluja muut olivat käyttäneet. Se, että olimme aika pitkään luulleet, että tulemme juhlimaan häitämme 1. paikassa, jonka ennakkovarasimme, johti siihen, että aikaa oli ehtinyt vierähtää ja oltiin jo lokakuun puolella.

Halusimme panostaa ruokaan. Tämä oli myös osa-alue, jossa sulhanen oli helppo osallistaa päätöksentekoon. Halusin ruoan olevan mieleistä myös hänelle. Tämä tuottaa toisaalta ongelmia, sillä hän on lihaihmisiä, minä kana ja kala -linjalla ja osa vieraistamme vielä kasvissyöjiä. Kuinka ottaa huomioon kaikki ja saada aikaan silti kohtuuden (ja budjetin) rajoissa pysyvä menu.

Googlailin paljon muiden menuita. Perinteistä karjalanpaistia ja perunaa en itse halunnut enkä myöskään mitään soppakattilaratkaisua. Haluaisin myös, että ruoasta saa illaksi tuunattua vielä iltanapostelupöydän.

Haluaisin pöytään ainakin erilaisia raikkaita salaatteja. Kalaa ja/tai kanaa. Hääkakkua ja kahvin/teen. Sulhaselle täytyy olla nautaa/possua. Grilliteemainen menu, kiinnosti meitä kumpaakin.

A laid-back summer bbq wedding on a farm by Carina Skrobecki - Wedding Party | Wedding Party
Pasta bar.  I really like the idea of guests at a smaller wedding building their own food. It seems like an easier way for people to interact and much more memorable than servers bringing stuff out.










Olisin halunnut Cateringin Porvoon Cafè Cabrioletista, jolla on paitsi ihania kakkuja ja leivonnaisia myös hyvää ruokaa. Olen käynyt täällä usein kahvilla Porvoossa käydessäni ja syönytkin tuolla kertaalleen. Harmi vain, että he eivät voineet enää ottaa tilauksia vastaan, sillä olivat jo ehtineet buukata täyteen :(

Jouduin siis turvautumaan cateringiin, jota en tunne entuudestaan. Hieman jännittää, miten tässä tulee käymään. Sähköpostissa käymämme keskustelun perusteella vaikutti ainakin tosi hyvältä. He lupasivat toteuttaa menun toiveidemme mukaan ja antoivat hyviä vinkkejä menun kokoamiseen. Saimme myös alustavan hinta-arvion hahmottelemastamme menusta.

Tämä oli iso plussa, sillä monet paikat eivät tätä osanneet/halunneet antaa. Ymmärrän tämän, sillä aikaa on vielä niin pitkälti ennen juhlapäivää. Koska meillä ei kuitenkaan ole suuria summia varattuna häitä varten, oli meille tärkeää suunnittelujen ja muiden hankintojenkin kannalta tietää joitakin arvioituja summia etukäteen. Ensimmäisen varaamamme paikan kohdalla koimme, että he viivyttelivät hinta-arvion antamista vedoten siihen ettei sen antaminen tässä vaiheessa ole kovinkaan luotettavaa. Ennen varausmaksun maksamista pyysimme tätä kuitenkin vielä kertaalleen. Hyvä että teimme näin. 80 vieraan juhliimme menu tuolta olisi tullut maksamaan n. 50e lautanen. Tämä johti meidän kohdallamme juhlapaikan vaihtamiseen. Valitsemamme Catering on myös järjestänyt juhlapaikassa tarjoilua aiemminkin, mikä lisäsi luottamusta siihen.

Ruoka ja juoma leikkaavat hääbudjetista isoimmat osat. Halusimme kuitenkin panostaa tähän. Juomat suunnittelimme hakevamme keväällä Tallinnasta. Toivottavasti näillä eväillä saadaan aikaiseksi hyvät juhlat :) Olen nyt luottavaisin mielin tuon cateringin suhteen. He olivat hyvin joustavia ja mukautumishaluisia. Menu tehtiin hintahaarukkaamme mukaillen (max. 30e lautanen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti