perjantai 31. lokakuuta 2014

The one in white


Lähdin sovittamaan pukuja kaasoni K:n kanssa. Varasin sovitusajan heti aamupäiväksi, sillä en halunut jännittää koko päivää tulevaa sovitusta. 

Kävimme aamulla herkkukahveilla, vaikka ei tehnytkään mieli oikeastaan syödä mitään, jännitti niin vietävästi :S Mukaani otin korkkarit (joita en sitten tarvinnutkaan) sekä päälleni vaaleat alusvaatteet ja olkaimettomat liivit. 

Mietin uskallanko meikata sovitusta varten, sillä en halunnut tuhria kauniita pukuja meikkiin. Täältä löytyi kuitenkin hyviä ohjeita. ja uskaltauduin meikkaamaan kevyesti. 

Sovituspäivän ilma oli kamalin mahdollinen. Satoi ja tuuli reippaasti.  



JANELLE-B


Kävimme ensin Helsingin Stillissimassa, jonne tuli varata aika etukäteen. Liike oli varattu kokonaan meille ja saimme rauhan sovitukseen, Saimme aluksi katsella hieman liikkeessä ympärillemme ja valita suosikkejamme, jotka myyjä toi sovituskoppiin. 

Yritin olla mahdollisimman ennakkoluuloton ja avoin kaikelle. Olin kuvitellut, ettei merenneitotyyppinen tai ylipäätään tiukka puku olisi minun vartalotyypilleni sopiva. Toisin kävi! Suosittelen siis, kokeilemaan kaikkia vähänkin miellyttäviä malleja ennakkoluulottomasti. Ne näyttävät todella erilaisilta päällä, kuin kuvassa ja henkarissa :) 

Myyjä oli hyvä suosittelemaan pukuja ja päädyinkin pitämään useista hänen valinnoistaan. Myyjään ammattitaitoon kannattaa siis luottaa. Sovituksessa sain meikkien suojaksi sovitusharson, joten sotkemista ei tarvinnut pelätä.                                                         

                                                                                                                                                         kuva
                                                                                                                                                         kuva 

1508-5
Kaksi pukua jäi tältä sovituskerralta mieliin ja niistä kuvat tässä. Itselleni jäi Stillissimasta hyvin positiivinen mielikuva. Asiakaspalvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä. Saimme sovittaa ja ihailla pukuja rauhassa. Ainoa miinus oli, ettei sovituksessa saanut ottaa kuvia. Kotona oli hieman vaikea muistella, miltä ne suosikkipuvut päällä näyttivätkään :/

Olin innoissani poistuessamme sovituksesta. Huomasimme vieressä Niinatar - liikkeen ja päätimme lähteä kokeilemaan onneamme, josko sinne pääsisi sovitukseen ilman ajanvarausta, kun nyt oli kerran alkuun päästy. 

Liike oli todella täynnä pukuja ja niiden välissä liikkuminen oli hankalaa. Saimme katsella ympärillemme aika pitkään ennen kuin meitä tultiin asiakaspalvelemaan. 

Koska tarjonta oli niin ylitsevuotavaista oli vaikeaa valita pukuja rekeistä sovitukseen. Myyjä ei ollut yhtä aktiivinen     kuin Stillissimassa, eikä juuri suositellut mitään. Jo tässä vaiheessa oikeastaan tein päätöksen, etten hanki pukuani täältä.

Valitsin muutaman puvun sovitukseen. Oli hieman ikävää että sovituskopit olivat niin pieniä, ettei juuri mikään valitsemistani puvuista mahtunut sovituskoppiin. Jouduin keikistelemään puolipukeissa sovituskopin verho auki liikkeen puolella aika paljonkin :/ tämä ei tuntunut mukavalta. Lisäksi pukuja ei laitettu kunnolla edes päälleni, vaan jätettiin aina takaa auki. Istuvuutta ei siksi juurikaan päässyt näkemään ja tästä sovituksesta jäi muutenkin tylsä olo. Saimme ottaa yhden puvun sovituksesta kuvan. Se on tässä alla. Huomasin, että iso puku oli painava ja sen kanssa oli vaikea liikkua. Enkä tiedä johtuiko siitä, että puku oli takaa auki vai mitä, mutta mielestäni se ei istunut hyvin. 


Ethän kopioi :)


Noin kahden viikon kuluttua tästä vierailin Lahden Glamourissa. Olen hankkinut täältä pukuja aiemminkin ja olin aika varma, että täältä se puku löytyisi. Matkaan lähti äitini ja siskoni, joka on myös yksi morsiusneidoistani. Tiesin, että heiltä saisin ainakin suoria mielipiteitä. Tätyy kyllä kehaista, että Glamour on aika mahti paikka :) myyjät mukavia ja ammattitaitoisia. Ompelunkin saa samasta liikkeestä ja puvun säilytys kuuluu puvun oston hintaan. Mielestäni heillä on myös hyvä maku pukujen suhteen, minkä johdosta liikkeestä löytyy todella kauniita pukuja. Sovituksesta jäi todella hyvä fiilis ja niinhän siinä sitten kävi, että sieltä yksi puku lähti tilaukseen <3 en laita siitä kuvaa vielä tänne, sillä sulhanen ei halua nähdä pukua ennen hääpäivää :)

Hääpukujen sovittaminen on kyllä todella kovaa ja stressaavaa hommaa. Siinä jotenkin kokee painetta sen täydellisen puvun löytämisestä ja sitä kun haluaisi löytää jotakin uniikkia ja oman näköistä. Pää käy kovilla kierroksilla ja sydän hakkaa. Liian montaa sovitusta ei kannatakkaan samalle päivälle varata, sillä jo yhden sovituksen jälkeen on kuuppa kohtalaisen sekaisin kaikesta. Valokuvia kannattaa ottaa jos saa, sillä sen jälkeen kun päällä on käväissyt monta pukua, on vaikea muistella jälkeenpäin sitä, miltä ne näyttivätkään. Valokuvasta puvun näkee myös ns. ulkopuolisen silmin.

Pukuni päätyi olemaan saman tyylinen, kuin alla olevassa kuvassa. Sydänpääntie, vartalosta tiukempi ja alaosaltaan vapaammin laskeutuva. Vyö jonka löysimme samasta liikkeestä kruunasi kokonaisuuden - bling bling :) 

Blue by Enzoani  Guam


1 kommentti:

  1. Lueskelin tänään hääblogeja samalla tenttiin lukua vältellen ja osuin Häät.fi:n kaunein hääpuku 2015 äänestyksen sivuille. Tuo minun sovittamani pukukin löytyi sieltä http://www.haat.fi/kilpailu/kaunein-haapuku-2015

    VastaaPoista