torstai 8. tammikuuta 2015

Häävalokuvauksesta



Häävalokuvaus Suomi. Wedding Photography Hanne-Maria & Ville | Tuomas Mikkonen


kuva


Valokuvaaja oli ensimmäisiä varaamiamme asioita hääpaikan ja kirkon lisäksi. Ihastuin ja rakastuin dokumentaariseen hääkuvaukseen, kävin ihailemassa monien kuvaajien sivuja. Kun sitten palasin pilvilinnoistani takaisin maanpinnalle, ymmärsin, että dokumentaarinen hääkuvaus on meille liian tyyris, kun budjettimme kuvaukseen on 500e. 

Sopivasti juuri silloin eräs koulukaverini postasi omaan blogiinsa itse ottamiaan kuvia ja innostuin. Nyt meillä on sitten tuttu valokuvaaja, joka kuvaa tilannekuvia. Lisäksi tiedän, että vieraiksi on tulossa ihmisiä, jotka harrastavat valokuvausta ja ottaisivat varmasti mielellään kuvia meille muistoksi. 



Tätä kautta päädyimme varaamaan ulkopuolisen valokuvaajan vain hääpotretin ottoon. Hieman jännittää miten tämä sujuu, kun kuvaaja tulee hieman kauempaa ja asia sovittiin jo syyskuussa. Pitäisi myös käydä katsomassa Porvoossa mahdollisia kuvauspaikkoja. Meillä hintaan kuului suunnittelupäivä kuukautta ennen häitä, johon kuvaaja tulee mukaan ja jossa sovitaan ja katsastetaan kuvauspaikat etukäteen, sekä mietitään, millaisia kuvia haluamme. Tämä kuulosti todella hyvältä :)  




kuva

Olemme suunnitelleet, että valitsemme paikat hyvissä ajoin. Googlaamalla Porvoosta  löytyi aika vähänlaisesti kuvia. Siispä etsin itselleni inspiraatiokuvia yleensä :) Huomasin, että luonto on ainakin asia, jonka haluaisin mukaan varsinaiseen hääpotrettiin. Meri, laituri tai/ja vesi olisi superia. Elokuussa tuommoinen kuvassa oleva viljapeltokuvakin olisi varmasti mahdollinen. 

Tiedän etten halua kuvissa näkyvän ihmisten jäykkää asettelua tai jäykkää poseeraamista. Haluaisin, että kuva olisi kaunis, ja jossa näyttäisimme itseltämme. Olen todella huono olemaan valokuvauksen kohteena ja pelkään, että hääkuvassa toistuu sama kuin monessa muussa aiemmassa juhlakuvassa. Ehkä pitää perehtyä vielä hieman noihin poseerauksen saloihin :P 



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyviltä nämä suunnitelmat. :) Itse aina jaksan kehottaa hääpareja treenaamaan potreteissa poseerausta. Monella se menee helposti jäykäksi pönöttämiseksi tai sitten hermostuneeksi kikatteluksi, kun ei oikein tiedä miten päin pitäisi olla. Olen koonnut blogiin aiemmin postauksen, jonka lopusta löytyy myös vinkkejä poseerauksen harjoitteluun. :) http://projektinahaat.blogspot.fi/2013/01/neuvoja-valokuvaajan-valintaan-haaparin.html

    VastaaPoista