lauantai 15. marraskuuta 2014

Pohdintaa morsiuskimpusta


Kukat luovat mielestäni juhlavuutta varsinkin kesähäihin. Kukat ovat myös kohde, joilla voi helposti vaikuttaa häiden budejtissa suuntaan jos toiseen...

Kun päätimme mennä naimisiin olin ehdoton, että haluan kimppuuni pioneja. Pionit ovat jotenkin herkkiä ja näyttävät kimpussa muutenkin hyvältä :) Pionit ovat myös kukkia, joita useimmilla suomalaisilla löytyy ihan oman pihan penkistä, niin myös meiltä. Ainoa vaan, että pionit kukkivat kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa :/ elokuussa kukat ovat jo kuihtuneet ja näin ollen pionihaaveenikin, ellen sitten halua tilata pioneita kukkakaupasta. Tällöinkin saatavuuden kanssa voi olla ongelmia. Toinen kukka josta pidän on harsokukka, josta luultavasti askartelen häätilaan kukkapalloja. Tätä on myös helppo kasvattaa itse. Täältä löytyy tietoa kimpuista ja kukista Suomessa. Monien kukkakauppojen omilta nettisivuilta löytyy myös hintahaitareita ja esimerkkikimppujakin :)


Tein pientä kartoitusta ja tulin siihen tulokseen, että morsiamen kimppu kustantaa useimmissa paikoissa edullisimmillaan n. 100e ja usein tämän ylikin. Tämän lisäksi täytyisi tietysti hankkia kukkia pöytiin ja mahdollisesti vieheet bestmaneille ja sulhaselle.


Pohdin myös olisiko tässä mahdollisuuksia tehdä jotakin hieman erilaista. Kiinnostuin ainakin ranteeseen laitettavasta kukkalaitteesta, jota ei tarvitsisi riisua illan aikana lainkaan. Epäilyttää vain vähän, että onko se yhtä ihana ja juhlallinen, kuin varsinainen kimppu. Kukkia on nähty myös morsianten päässä seppeleen muodossa, sekä hieman epätavallisemmin kaulassa :D




         kuva
           DIY Baby's Breathe, Burlap & Lace Wedding Ideas | Confetti Daydreams - Get the DIY tutorial for these Baby’s Breath Pomander Balls

bright bouquet | wedding halo | bridals | bold texas ideas | exotic wedding decor | #weddingchicks          romantic , elegant, bouquet, bouquets, flowers, pink, california, coral, peach, southern, sunny, reception wedding flowers,  wedding decor, wedding flower centerpiece, wedding flower arrangement, add pic source on comment and we will update it. www.myfloweraffair.com can create this beautiful wedding flower look.






Kun sain selville, ettei pioneja luultavasti elokuussa ole kovinkaan helposti saatavilla aloitin vaihtoehtojen etsimisen. Hortensia on myös herkkä ja isokukkainen, Sopii jotenkin hyvin yhteen myös tuon morsiusharsokukan kanssa. Freesiat ovat myös yksiä suosikeistani ja niitä pitäisi saada hyvin syksyiseenkin aikaan. Leinikit ovat myös ihan kauniita ja herkkiä. Pidän myös kimpuista, joissa on käytetty paljon erilaisia kukkia. 



Vielä on päättämättä tuo morsiuskimpun värimaailma. Tätä olen pohtinut katselemalla muiden hääkuvia ja vertailemalla kimppuja toisiinsa. Hääkuvista näkee miltä kukat näyttävät kokonaisuuden kanssa. Pinkki on värinä loppujen lopuksi paitsi raikas, myös hallitseva ja siksi epäiröin tämän värin kanssa. Vihertävän valkea kimppu on ihanan raikas, mutta ehkä hieman pliisu :/ Koska pukuni ei ole kaikista simppelein, pitäisi morsiuskimpun olla jotenkin selkeä, jottei kokonaisuus mene kauhean sekavaksi. Myös orkideat innostavat jollakin tavalla :) ehkä tämä ongelma selviää paremmin kun marssin kukkakauppaan. He ovat kuitenkin ammattilaisia ja osaavat suositella eri vaihtoehtoja. Tiedän, että melkein kaikissa kukkakaupoissa on myös kuvia kukkakaupan aiemmin tekemistä kimpuista. 



 leinikit ja   freesia    
Ranunculus
          
                         



                                                                  
     Ruffled® | Vintage-Inspired Seaside Wedding                             Time to get obsessed with this #bouquet alternative | Brides.com                                                                                            


                                                                                                                                                                                                                                                               


Aiomme kasvattaa osan kukista juhlapaikalle itse. Saa nähdä kuinka tämä projekti onnistuu :) laitan tästä tänne enemmän keväämmällä. 
                                                                                                 
                                                                                                                  

2 kommenttia:

  1. Täällä oli sama murhe pionien kanssa. :/ Onneksi maailma on täynnä kauniita kukkia, joten valinnanvaraa riittää. Kukkien kasvattamiseen löydät vinkkejä täältä: http://projektinahaat.blogspot.fi/2014/09/haakukat-omasta-pihasta-saasta.html :)

    VastaaPoista
  2. kiitti vinkistä :) Täytyy käydä koluamassa siemeniä jostakin kukkakaupasta. Googlailin, että useimmilla istutus tuossa helmi-maaliskuussa. Ajattelin myös verottaa äitini kukkapenkkiä :P hänellä kasvit kasvaneet ja kukoistaneet useamman vuoden. Pidän tätä takaporttina, mikäli oma kasvatukseni epäonnistuu.

    VastaaPoista